Konu
:
Grissini-2
Yalnız Mesajı Göster
Grissini-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Grissini-2
500 gr un
250 ml ılık su (Yaklaşık 1
5 su bardağı)
15 gr maya
1 kahve fincanı ılık su
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı kepek unu
2 çorba kaşığı haşhaş
2 çorba kaşığı anason
1 çorba kaşığı çöreotu
Grissini:
Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin
Hamuru dört eşit parçaya ayırın
Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun
Dördüncüsü ise sade olacak
Herbirini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın
Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin
Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin
Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin
Ilınınca servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul