Konu
:
Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler
150 gr tereyağı
165 gr un
150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3~4 yemek kaşığı buzlu su
üzeri için
1 yumurta
Haşhaş tohumu
Peynirli ve haşhaşlı bisküviler:
Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın
Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin
Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun
Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin
Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün
Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin
1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul