Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler





150 gr tereyağı
165 gr un
150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3~4 yemek kaşığı buzlu su

üzeri için
1 yumurta
Haşhaş tohumu

Peynirli ve haşhaşlı bisküviler:
Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin

Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin

Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla