Konu
:
Renkli Makaronlar
Yalnız Mesajı Göster
Renkli Makaronlar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renkli Makaronlar
Makaron hamuru için
100 gr ince çekilmiş şeker
50 gr ince çekilmiş badem
2 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı şeker
Çikolatalı krema için
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 çay bardağı krema
30 gr tereyağı
Fıstıklı krema için
40 gr tuzsuz antep fıstığı
1 su bardağı Şeker
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
Portakallı krema için
100 gr tereyağı
1 kahve fincanı portakal suyu
2 çay bardağı Şeker
3 yumurtanın sarısı
2 yumurta
1 portakal
2 çorba kaşığı nişasta
Renkli Makaronlar:
İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın)
Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın
Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı Şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin
Bademli karışımı elekten geçirin
Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edin
Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın
Kalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (mus kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın
Hamuru sıkma torbasına aktarın
Yaklaşık 2 san tim çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın
Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin
Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin
Pişen makaronları soğuması için bekletin
Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün
Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın
Çikolatalı krema için,
Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin
Kremayı ekleyip karıştırın
Soğumaya bırakın
Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün
Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır
Fıstıklı krema için,
Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirin
Vanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın
Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin
Portakallı krema için,
Portakalın kabuğunu rendeleyin
Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul