Yalnız Mesajı Göster

Midye Fırın

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Fırın



Midye Fırın (4 Kişilik)


Malzemeler

1 Adet Soğan

1 Diş Sarmısak

2 Yemek Kaşığı Margarin

2 Yemek Kaşığı Un

1 Adet Yumurta

150 gr Taze Kaşar Peyniri

Tuz, Karabiber

500 gr Midye (dondurulmuş)

2 Adet Taze Soğan


Yemeğin Yapılışı

Soğanı kıyın, sarmısağı ezin Her ikisini yağda pembeleştirin

Dondurulmuş midyeleri çözülmeden soğanlarla karıştırın ve bir taşım kaynatın

Yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın

Kaşar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karışıma ekleyin

Bu sosu midyelede karıştırın Isıya dayanıklı bir kaba boşaltın

Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin

Taze soğanın yeşil kısımları ince ince kıydıktan sonra midyelerin üzerine serpin Sıcak olarak servis yapın

Dondurulmuş midyeleri de tüm dondurulmuş hayvansal gıdalar gibi çözülmeden kullanın Bu esnada su bırakacakları için hazırlayacağınız yemeğe su koymayın Eğer gereksinim duyarsanız çok az ilave edin

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla