Konu
:
Midye Fırın
Yalnız Mesajı Göster
Midye Fırın
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Fırın
Midye Fırın (4 Kişilik)
Malzemeler
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Margarin
2 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta
150 gr Taze Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber
500 gr Midye (dondurulmuş)
2 Adet Taze Soğan
Yemeğin Yapılışı
Soğanı kıyın, sarmısağı ezin
Her ikisini yağda pembeleştirin
Dondurulmuş midyeleri çözülmeden soğanlarla karıştırın ve bir taşım kaynatın
Yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın
Kaşar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karışıma ekleyin
Bu sosu midyelede karıştırın
Isıya dayanıklı bir kaba boşaltın
Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin
Taze soğanın yeşil kısımları ince ince kıydıktan sonra midyelerin üzerine serpin
Sıcak olarak servis yapın
Dondurulmuş midyeleri de tüm dondurulmuş hayvansal gıdalar gibi çözülmeden kullanın
Bu esnada su bırakacakları için hazırlayacağınız yemeğe su koymayın
Eğer gereksinim duyarsanız çok az ilave edin
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul