Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Ve Börülceli Somon

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Ve Börülceli Somon





1 adet somon balığı
5-6 adet kiraz domates
1 adet orta boy patates
5-6 adet kurutulmuş domates
1 adet pırasa
2-3 adet kereviz sapı
7-8 adet taze börülce
2-3 dal taze kişniş
2-3 yaprak taze fesleğen
2-3 dal maydanoz
2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 su bardağı sebze suyu
1 tutam karabiber
1 tutam tuz

2 ayrı tencereye 2’şer su bardağı su koyun ve kaynatın Kaynamış olan sulara birer tutam tuz ekleyin Ardından bir tanesinin içine börülceleri ekleyip haşlayın Börülce piştikten sonra rengini kaybetmemesi için buzlu suya koyun, 1-2 kere karıştırıp çıkarın
Bir kenarda patatesi soyun, 2 parçaya ayırıp her 2 parçaya uzun, oval bir şekil verin ve suyu kaynamış olan diğer tencereye koyup patatesleri de haşlamaya başlayın
Kereviz saplarını ve pırasayı küçük küçük doğrayın ve tavada zeytinyağı ile kavurmaya başlayın Aralarda içine 2-3 kepçe sebze suyu ilave edip karıştırın Tuzu ve biberini de ekleyin
Somon balığınızı bir kaba alın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam fesleğen koyun, ardından üzerine yarım limon suyunu da ekleyip marine edin Daha sonra kızgın tavaya koyup arkalı önlü kızartmaya başlayın
Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve 2’ye böldüğünüz kiraz domatesleri, ince ince kıydığınız 1 adet sarımsağı ve haşlanan börülceleri ilave edip kavurun Üzerine maydanoz, 1 kepçe sebze suyu, tuz, karabiber ekleyin, 1-2 defa karıştırıp ocaktan alın
Diğer bir tavaya ise 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra kurutulmuş domatesi ilave edip kavurmaya başlayın Üstüne haşlanan patatesleri, ince ince kıydığınız 1 adet sarımsağı koyup bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın
Balık piştikten sonra servis tabağına alın, yanına pişirdiğiniz sebzeleride ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla