Konu
:
Fırında Sebzeli Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sebzeli Levrek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sebzeli Levrek
Malzemeler
4 levrek
4 patates
10-12 kültür mantarı
2 soğan
4-5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, tane karabiber
1 çay bardağı beyaz şarap
200 ml krema
1'er dolmalık kırmızı ve sarı biber
FIRINDA SEBZELİ LEVREK TARİFİ
Balıkları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün
Mantarları nemli bezle silip dilimleyin
Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın
Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Biberleri temizleyip dilimleyin
Bir tencereye ayçiçeği yağını alıp ısıtın
Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun
Patates, mantar, karabiber ve şarabı ilave edip 3-4 dakika daha kavurun
Balıkları tencereye alıp 10-15 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisine aktarın
Kalan sos ve çırpılmış kremayı karıştırıp balıkların üzerine yayın
200 dereceye ayarlı fırının ızgara bölümünde 5-6 dakika pişirin
Kremalı balıkları fırından alıp servis tabaklarına yerleştirin
Renkli biberlerle süsleyip sıcak servis yapın
--
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul