Konu
:
Tereli Hamsi İzgara
Yalnız Mesajı Göster
Tereli Hamsi İzgara
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereli Hamsi İzgara
500 gr hamsi
1 demet tere
1 çay bardağı un
2 su bardağı soğuk su
Buz parçaları
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 kırmızı turp
Karabiber
Tuz
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Tereli hamsi ızgara:
Tere yapraklarını servis tabağına dizin
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp üzerine dökün
Diğer tarafta geniş bir kapta soğuk su, buz parçaları ve unu karıştırın
Hamsileri ayıklayıp, tuz ve karabiber serperek 10 dakika bekletin
Bir tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırın
Hamsileri buzlu suya batırıp kızgın yağda kızartın
Tere yaprakları üzerine yerleştirip üzerlerine hafifçe tuz serpin
Rendelenmiş turp ile süsleyerek servis yapın
AKLINIZDA BULUNSUN
Balığı kızartmadan önce içine batırdığınız suyun çok soğuk olmasına dikkat edin
Bu yöntemle gümüşbalığı, sardalya, ince kesilmiş somon ve sebzeleri de kızartabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul