Yalnız Mesajı Göster

Folyoda Levrek Buğulama

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Folyoda Levrek Buğulama





150 gr levrek fileto
1/3 kabuğu soyulmuş limon dilimi
1 domates
1 defne yaprağı
Yarım kahve fincanı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2~3 dal maydanoz
Yarım yemek kaşığı krema
Yarım patates
1 diş sarımsak
1/3 havuç
Yarım soğan
1 yemek kaşığı tereyağı

Folyoda levrek buğulama:
Temizlenmiş levreği bol suyla yıkayın Fırın tepsisine alüminyum folyoyu yayın Balığı folyo üzerine yerleştirin üzerine halka dilimlenmiş soğan, domates, patates, sarımsak havuç ve limon dilimlerini yerleştirin

üzerine maydanoz yaprakları ve tereyağı da ilave edip, defne yaprağı, tuz, karabiber ve beyaz şarabı aktarıp folyoyu kenarlarından sıkıca kapatın

önceden ısıttığınız 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp folyoyu keserek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla