Konu
:
Soslu Soğuk Balık
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Soğuk Balık
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Soğuk Balık
750 gr beyaz etli balık
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı elma sirkesi
10 adet karabiber tanesi
1 havuç
1 soğan
1 çay kaşığı kekik
Sos için:
1 soğan
3 domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Karabiber
Tuz
Soslu soğuk balık:
Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın
30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın
Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın
Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın
Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin
1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın
Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul