Yalnız Mesajı Göster

Soslu Soğuk Balık

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Soğuk Balık





750 gr beyaz etli balık
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı elma sirkesi
10 adet karabiber tanesi
1 havuç
1 soğan
1 çay kaşığı kekik

Sos için:
1 soğan
3 domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Karabiber
Tuz

Soslu soğuk balık:
Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın

Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin

1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla