Konu
:
Rezeneli Fener Balığı (Maraha)
Yalnız Mesajı Göster
Rezeneli Fener Balığı (Maraha)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rezeneli Fener Balığı (Maraha)
1 kg fener balığı
1 soğan
1 havuç
1 demet rezene
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Tuz
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Rezeneli fener balığı (Maraha):
Fener balığını ayıklayın ve iri kuşbaşı doğrayın
Yağı tencereye alın
Soğanı ve havucu ufak doğrayıp tavaya ekleyin ve kavurun
İnce kıyılmış sarımsakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin
Soğan pembeleşince fener balığını ekleyin ve 10 dakika orta ateşte kavurun
Rezeneyi ufak doğrayıp ilave edin
Un, limon suyu ve suyu bir kapta iyice çırpıp tencereye ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip dilediğiniz sebzeyle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul