Yalnız Mesajı Göster

Palamut Yahni

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Yahni





1 iri palamut
3 kiraz domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 soğan
4 diş sarımsak
3 domates
1 havuç
3 sivribiber
2 defneyaprağı
Yarım limon
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Palamut yahni:
Palamutu temizleyip 8 eşit parçaya bölün Üzerine bir tutam tuz serpin Buzdolabında yarım saat bekletin
Soğanı soyup piyaz şeklinde, domateslerin ve havucun kabuklarını soyup küp şeklinde, sarımsakları temizleyip ince dilimler halinde ve biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayınSoğan ve sarımsaklar dışındaki malzemeyi bir kapta harmanlayın

Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun Sebzeler, defneyaprakları ve tuz ekleyip 10 dakika daha kavurun

Limonu halka şeklinde dilimleyin Palamutu buzdolabından alın ve buzlu suda yıkayıp süzün Kavrulmuş sebzelerin yarısını düz ve fazla derin olmayan güveç kabına alın Üzerine palamut parçalarını yayıp kalan sebzeli karışımıda üzerini kapatacak şekilde örtün En son dilimlenmiş limon ve kiraz domateslerini yerleştirin

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin Fırından alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber serpiştirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla