Konu
:
Palamut Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Palamut Yahni
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palamut Yahni
1 iri palamut
3 kiraz domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 soğan
4 diş sarımsak
3 domates
1 havuç
3 sivribiber
2 defneyaprağı
Yarım limon
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Palamut yahni:
Palamutu temizleyip 8 eşit parçaya bölün
Üzerine bir tutam tuz serpin
Buzdolabında yarım saat bekletin
Soğanı soyup piyaz şeklinde, domateslerin ve havucun kabuklarını soyup küp şeklinde, sarımsakları temizleyip ince dilimler halinde ve biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın
Soğan ve sarımsaklar dışındaki malzemeyi bir kapta harmanlayın
Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun
Sebzeler, defneyaprakları ve tuz ekleyip 10 dakika daha kavurun
Limonu halka şeklinde dilimleyin
Palamutu buzdolabından alın ve buzlu suda yıkayıp süzün
Kavrulmuş sebzelerin yarısını düz ve fazla derin olmayan güveç kabına alın
Üzerine palamut parçalarını yayıp kalan sebzeli karışımıda üzerini kapatacak şekilde örtün
En son dilimlenmiş limon ve kiraz domateslerini yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin
Fırından alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber serpiştirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul