Konu
:
Sakızlı Levrek Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Levrek Buğulama
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Levrek Buğulama
1 temizlenip filetosu çıkartılmış levrek
1 çorba kaşığı zeytinyağı
15 gr tereyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 sivribiber
1 kırmızı dolmalık biber
1 domates
1 defneyaprağı
2 çorba kaşığı balık suyu
1 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı çam sakızı
Tuz
Karabiber
Sakızlı levrek buğulama:
Buğulamanın sosu için çam sakızını havanda ezin
Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın
Domatesi rendeleyin
Biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın
Zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun
Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin
Defneyaprağını ilave edip 5 dakika daha kavurun
Çam sakızını ve balık suyunu ilave edip bir taşım kaynatın
Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın
Hazırladığınız sosun yarısını bir güvece aktarın
Üzerine filetoları yerleştirin
Kalan sosu üzerini tamamen örtecek şekilde dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkarıp bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul