Konu
:
Hamsi Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Güveç
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Güveç
500 gr temizlenmiş hamsi
1 soğan
2 diş sarımsak
2 taze soğan
4~5 sivribiber
1 patates
5~6 pazı yaprağı
2 domates
1 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 defneyaprağı
Tuz
Hamsi güveç:
Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın
Biberleri temizleyip halka halka doğrayın
Patatesin kabuğunu soyup irice rendeleyin
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Pazı yapraklarını irice doğrayın
Sebzeleri ve hamsileri geniş bir kaba alıp karıştırın
Su, tuz ve defneyapraklarını ilave edip tekrar harmanlayın
Hamsili sebze karışımını güveç kaplarına paylaştırın
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul