Konu
:
Somon Marin
Yalnız Mesajı Göster
Somon Marin
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somon Marin
1 orta boy somon
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı kaya tuzu
1 çorba kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
Süsleme için:
7-8 çorba kaşığı kapari
8 taze soğan
Somon marin:
Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın
Somonu temizleyip keskin bir bıçak yardımıyla fileto şeklinde hazırlayın
Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın
Bir kapta tozşeker, kaya tuzu, karabiber, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırın
Somon filetoları alacak büyüklükteki kaba tuzlu karışımın yarısından azını yayın
2 parça filetonun arasına tuzlu karışımdan bolca serpiştirip üst üste dizin
Üzerini kalan karışımla iyice kapatın
Üzerine düz bir mermer parçası yerleştirip kabı hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın
Buzdolabında 8 saat bekletin
Sekiz saatin sonunda filetoların üzerindeki tuzlu karışımı temizleyin
Eti, keskin bir bıçakla verev dilimler halinde kesin
Taze soğanları temizleyip kıyın
Somon dilimlerini taze soğan ve kapari eşliğinde servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul