Konu
:
Sardalya Mücveri
Yalnız Mesajı Göster
Sardalya Mücveri
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalya Mücveri
500 gr sardalya
8 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
8-10 yaprak nane
2-3 dal arapsaçı
1 su bardağı mısır unu
4 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sardalya mücveri:
Sardalyaların kafalarını koparın, pullarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın
Fileto etleri tuzlayıp biberleyin
20 dakika dinlendirin
Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın
Çukur bir kaba alın
Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün
Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin
Yeşilliklere ilave edip karıştırın
Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin
Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın
Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün
Al tüst ederek kızartın
Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul