Yalnız Mesajı Göster

Biberli Ve Domatesli Çinekop

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Ve Domatesli Çinekop





1 kg çinekop
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 kahve fincanı su
5~6 sivribiber
1 soğan
3 domates
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber

Süslemek için
1 dolmalık kırmızı biber
Birkaç yaprak taze fesleğen

Biberli ve domatesli çinekop:
Soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin Maydanozu temizleyip kıyın Biberleri temizleyip halka şeklinde kesin

Sosu için, zeytinyağı, şarap, su, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberi büyük bir kaseye alıp karıştırın

Balıkları ayıklayıp yıkayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine soğan, biberler ve dilimlenmiş domatesleri yerleştirin Üzerine sosu gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırından çıkarıp servis tabağına alın ve ılınmaya bırakın Kırmızı biber ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip Iık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla