Yalnız Mesajı Göster

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhunlu Kırlangıç Pilaki





1 kg kırlangıç balığı
Yarım litre su
1 domates
1 soğan
1 havuç
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tarhun
50 gr kaşarpeyniri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
tane karabiber

Tarhunlu kırlangıç pilaki:
Balığı temizleyip yıkayın ve süzün Domates, soğan ve havucu temizleyip jülyen doğrayın Sarımsakları soyup ezin Kaşarpeynirini rendeleyin

Balığı pilakiye uygun, sığ bir tencereye alın Üzerine domates, soğan, havuç, sarımsak, zeytinyağı ve yarım litre suyu ilave edin Tuz ve tane karabiberle tatlandırın

20 dakika, balıklar yumuşayana kadar pişirin Balığı servis tabağına alıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla