Konu
:
Uskumru Ve Barbunya Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Uskumru Ve Barbunya Dolması
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uskumru Ve Barbunya Dolması
4 uskumru
40 gr barbunya
60 gr baldo pirinç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon
200 gr galeta unu
2 yumurta
40 gr un
Birer çorba kaşığı kıyılmış dereotu ve nane
Tuz
toz beyazbiber
Tarator sos için
5 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
toz beyazbiber
Uskumru ve barbunya dolması:
Barbunyayı temizleyip didikleyin
Uskumruların kafa ve kuyruklarını kesin
Gövdelerini kesmeden içlerini temizleyin
Balıkları tezgaha alıp avucunuzda ovalayıp kılçıklarını ve etini tulum halinde çıkarın
Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın
Pirinci yıkayıp süzün
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin
Pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun
Balığın içinden çıkan eti ve barbunyanın etini tencereye ekleyin
5 dakika daha kavurup kuşüzümü, tarçın ve tuzu ilave edin
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
En son kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edin
Pilavı ocaktan alıp demlendirin
Tarator için sarımsakları temizleyip ezin
Ekmek dilimlerini sütle ıslatın
Sarımsak ve ekmek dilimlerini mutfak robotuna alıp iyice pütürsüz bir karışım elde edin
Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin
Sarımsak, elma sirkesi, ince çekilmiş ceviz içi, tuz ve beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin
Temizlenmiş balıkların içini hazırladığınız pilavla doldurun
Her parçayı sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp yağda kızartın
Balıkların fazla yağını süzdürmek için kağıt bir havlu üzerine alın
Balıkları fırın tepsisine dizin
160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Tarator sos, renkli biberler ve dereotu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul