Yalnız Mesajı Göster

Uskumru Ve Barbunya Dolması

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru Ve Barbunya Dolması





4 uskumru
40 gr barbunya
60 gr baldo pirinç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon
200 gr galeta unu
2 yumurta
40 gr un
Birer çorba kaşığı kıyılmış dereotu ve nane
Tuz
toz beyazbiber

Tarator sos için
5 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
toz beyazbiber

Uskumru ve barbunya dolması:
Barbunyayı temizleyip didikleyin Uskumruların kafa ve kuyruklarını kesin Gövdelerini kesmeden içlerini temizleyin Balıkları tezgaha alıp avucunuzda ovalayıp kılçıklarını ve etini tulum halinde çıkarın Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Pirinci yıkayıp süzün

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin Pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun Balığın içinden çıkan eti ve barbunyanın etini tencereye ekleyin 5 dakika daha kavurup kuşüzümü, tarçın ve tuzu ilave edin

Üzerini örtecek kadar su ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin En son kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edin Pilavı ocaktan alıp demlendirin

Tarator için sarımsakları temizleyip ezin Ekmek dilimlerini sütle ıslatın Sarımsak ve ekmek dilimlerini mutfak robotuna alıp iyice pütürsüz bir karışım elde edin Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin Sarımsak, elma sirkesi, ince çekilmiş ceviz içi, tuz ve beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin

Temizlenmiş balıkların içini hazırladığınız pilavla doldurun Her parçayı sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp yağda kızartın Balıkların fazla yağını süzdürmek için kağıt bir havlu üzerine alın Balıkları fırın tepsisine dizin

160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Tarator sos, renkli biberler ve dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla