Yalnız Mesajı Göster

Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli





Hamur için
500 gr un
1 yumurta
120 ml su
10 gr zeytinyağı

Sos için
8 rendelenmiş kuşkonmaz
4 kıyılmış kalamar
2 domates
2 arpacık soğan
2 diş sarımsak
Karabiber
20 gr zeytinyağı
20 gr toz parmesan peyniri
2 dal maydanoz
2 dal fesleğen
Tuz

Kalamar ve kuşkonmazlı trucioli:
Tüm malzemeyi 15 dakika yoğurun ve orta sertlikte bir hamur hazırlayın Nemli bir bezle örtüp hamuru 30 dakika dinlendirin Merdane yardımıyla 2 mm’lik ince bir hamur açın ve oval şekilde kesip iki tarafından yapıştırın

Bir tavada, zeytinyağında kalamar ve kuşkonmazı 5 dakika pişirin İnce doğranmış sarımsak ve arpacık soğanı ilave edip 2 dakika daha pişirin Domates, fesleğen ve maydanozu ince kıyıp ekleyin Tuz ilave edip pişirin

Bir tencerede su kaynatıp 5 dakika trucioli’yi pişirin Sosun içine makarnayı aktarıp karıştırın Parmesan peyniri ve karabiber serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla