Konu
:
Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri
Yalnız Mesajı Göster
Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri
100 gr buğday
30 gr kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmız toz biber
80 gr kalamar
100 gr sivri biber turşusu
Tuz
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Keskan üzerinde kalamar dilimleri:
Buğdayı 1 gün önceden ıslatın
Tencerede üzerine 2 parmak geçecek miktarda su ilave edip haşlayın
Haşlama sırasında buğdayın nişastasını kaybetmemesine dikkat edin
Kalamarı en az bir gün önceden bir kapta biber turşusu ile birlikte bekletin
Haşlanmış ve suyu çekilmiş buğdayı tencerede kaşar peyniri ve tereyağının yarısını ilave ederek karıştırın
Kalamarı ucunda pay bırakacak şekilde dilimleyin
Tamamen dilimlere ayırmayın ki daha sonra daire şeklinde birleştirebilesiniz
Un ve nişasta karışımına bulayıp derin bir tencerede biberlerle beraber kızartın
Servis tabağının ortasına buğday karışımını aktarın
Üzerine kızarmış kalamarın iki ucunu birleştirip kürdanla tutturarak yerleştirin
Bir kapta tereyağı ve toz kırmızı biberi kızartın
Sosu kalamarın üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul