Yalnız Mesajı Göster

Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri





100 gr buğday
30 gr kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmız toz biber
80 gr kalamar
100 gr sivri biber turşusu
Tuz
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un

Keskan üzerinde kalamar dilimleri:
Buğdayı 1 gün önceden ıslatın Tencerede üzerine 2 parmak geçecek miktarda su ilave edip haşlayın Haşlama sırasında buğdayın nişastasını kaybetmemesine dikkat edin

Kalamarı en az bir gün önceden bir kapta biber turşusu ile birlikte bekletin Haşlanmış ve suyu çekilmiş buğdayı tencerede kaşar peyniri ve tereyağının yarısını ilave ederek karıştırın

Kalamarı ucunda pay bırakacak şekilde dilimleyin Tamamen dilimlere ayırmayın ki daha sonra daire şeklinde birleştirebilesiniz Un ve nişasta karışımına bulayıp derin bir tencerede biberlerle beraber kızartın

Servis tabağının ortasına buğday karışımını aktarın Üzerine kızarmış kalamarın iki ucunu birleştirip kürdanla tutturarak yerleştirin Bir kapta tereyağı ve toz kırmızı biberi kızartın Sosu kalamarın üzerine döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla