Yalnız Mesajı Göster

Avakadolu Karides

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avakadolu Karides





4 avakado
8 jumbo karides
1 kahve fincanı krema
Taze nane
1 çay bardağı mayonez
5 dal dere otu
1 taze soğan
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
2 diş sarımsak
1 tutam toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Avakadolu karides:
Avakadoların kabuklarını soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartınLimon suyunun yarısını üzerlerine gezdirerek dökün

Taze soğanı temizleyip çok ince kıyınDere otunu temizleyip kıyın ve soğan ile birlikte bir kaseye alın

Küçük bir kasede mısırözü yağı ile toz biberi karıştırın Sarımsakları temizleyinHavanda ezin ve toz biberli yağlı karışıma ilave edip karıştırın Fırça yardımıyla karidesleri bu sosa buladıktan sonra ızgarada pişirin

Sos olarak mayonez,krema,limon suyu ve sumağı bir kasede karıştırınSoğanlı karışımı ilave edinBu karışımı avakadoların ortasına paylaştırınÜzerlerine birer jumbo karidesleri yerleştirinNane yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla