Konu
:
Avakadolu Karides
Yalnız Mesajı Göster
Avakadolu Karides
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avakadolu Karides
4 avakado
8 jumbo karides
1 kahve fincanı krema
Taze nane
1 çay bardağı mayonez
5 dal dere otu
1 taze soğan
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
2 diş sarımsak
1 tutam toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Avakadolu karides:
Avakadoların kabuklarını soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın
Limon suyunun yarısını üzerlerine gezdirerek dökün
Taze soğanı temizleyip çok ince kıyın
Dere otunu temizleyip kıyın ve soğan ile birlikte bir kaseye alın
Küçük bir kasede mısırözü yağı ile toz biberi karıştırın
Sarımsakları temizleyin
Havanda ezin ve toz biberli yağlı karışıma ilave edip karıştırın
Fırça yardımıyla karidesleri bu sosa buladıktan sonra ızgarada pişirin
Sos olarak mayonez,krema,limon suyu ve sumağı bir kasede karıştırın
Soğanlı karışımı ilave edin
Bu karışımı avakadoların ortasına paylaştırın
Üzerlerine birer jumbo karidesleri yerleştirin
Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul