Yalnız Mesajı Göster

Amonyaklı Pasta...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amonyaklı Pasta...





PASTA HAMURU MALZEME:
  • 1 kahve fincanı erimiş margarin (75 gr)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı amonyak sodası ( aktarlarda satılıyor Beyaz renkte ve çok keskin bir kokusu var Kokusu sizi yanıltmasın Pişerkende kokuyor Ama lezzeti çok güzel oluyor)
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Alabildiği kadar un
KREMA MALZEMELERİ:
  • 15 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 3 yumurta
  • Krema piştikten sonra içine katılacak;125 gr sana yağı
PASTA HAMURUNUN YAPILIŞI:
  • Önce hamur malzemelerini karıştırKulak memesi kıvamındaki hamuru 4 eşit parçaya böl
  • Bu dört hamuru tek tek pasta tabağından biraz daha büyüklükte aç
  • İster elektrikli sacda, ister fırın tepsisinde arkalı önlü pişirin

  • Çevirirken dikkat edin parçalanmasın
  • Tavsiyem en iyi elektrikli sacda oluor Pratiklik açısından
  • Sıcak fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin
KREMANIN YAPILIŞI:
  • Süt hariç krema malzemelerinin hepsini bir tencereye alın
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyekTel çırpıcı ile açın
  • Prüzsüz bir hal alınca sütün hepsini boşaltın
  • Ocağın üzerine koyup Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin kremayı
  • Pişen krema biraz ılındıktan sonra yağı eritmeden içine koyun ve mikserle iyice çırpın

-Hazırladığınız 4 adet pasta tabanının birini pastayı koyacağınız kapa yerleştirin
-Üzerine hazırladığınız kremayı yayın





-Kremanın üzerinede dilimlediğiniz muzları dizin
-Bu uygulamayı pasta tabanları bitene kadar yapın
-Pastanın kenarlarını bıçakla muntazam bir şekilde kesin





-En son tabanı yerleştirdikten sonra artan kremanyı pastanın üstüne ve yanlarına sürün
-Hazır krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üzerini kaplayın
-Pastanın en üzerine istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz
-Buzdolabında biraz dinlendirin Servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla