Konu
:
Amonyaklı Pasta...
Yalnız Mesajı Göster
Amonyaklı Pasta...
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amonyaklı Pasta...
PASTA HAMURU MALZEME:
1 kahve fincanı erimiş margarin (75 gr)
1 kahve fincanı süt
2 yumurta
1 çorba kaşığı amonyak sodası ( aktarlarda satılıyor
Beyaz renkte ve çok keskin bir kokusu var
Kokusu sizi yanıltmasın
Pişerkende kokuyor
Ama lezzeti çok güzel oluyor)
1 kahve fincanı toz şeker
Alabildiği kadar un
KREMA MALZEMELERİ:
1
5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşağı nişasta
1 paket vanilya
1 litre süt
3 yumurta
Krema piştikten sonra içine katılacak;125 gr sana yağı
PASTA HAMURUNUN YAPILIŞI:
Önce hamur malzemelerini karıştır
Kulak memesi kıvamındaki hamuru 4 eşit parçaya böl
Bu dört hamuru tek tek pasta tabağından biraz daha büyüklükte aç
İster elektrikli sacda, ister fırın tepsisinde arkalı önlü pişirin
Çevirirken dikkat edin parçalanmasın
Tavsiyem en iyi elektrikli sacda oluor
Pratiklik açısından
Sıcak fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin
KREMANIN YAPILIŞI:
Süt hariç krema malzemelerinin hepsini bir tencereye alın
Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyek
Tel çırpıcı ile açın
Prüzsüz bir hal alınca sütün hepsini boşaltın
Ocağın üzerine koyup
Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin kremayı
Pişen krema biraz ılındıktan sonra yağı eritmeden içine koyun ve mikserle iyice çırpın
-Hazırladığınız 4 adet pasta tabanının birini pastayı koyacağınız kapa yerleştirin
-Üzerine hazırladığınız kremayı yayın
-Kremanın üzerinede dilimlediğiniz muzları dizin
-Bu uygulamayı pasta tabanları bitene kadar yapın
-Pastanın kenarlarını bıçakla muntazam bir şekilde kesin
-En son tabanı yerleştirdikten sonra artan kremanyı pastanın üstüne ve yanlarına sürün
-Hazır krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üzerini kaplayın
-Pastanın en üzerine istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz
-Buzdolabında biraz dinlendirin
Servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul