Konu
:
Linzer Torte
Yalnız Mesajı Göster
Linzer Torte
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Linzer Torte
Malzemeler
190 gr
oda sıcaklığında beklemiş yumuşak tereyağı
70 gr
şeker
125 gr
un
125 gr
badem unu
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karanfil tozu
200 gr
frambuaz reçeli
Hazırlanışı
Yapıma hamuru hazırlamakla başlayın
Verilen ölçülerdeki tereyağını ve şekeri çırpın, aynı sırada azar azar unu, badem ununu ve tarçını ekleyin
Katı bir hamur hâline gelinceye kadar yoğurun
Yoğurmak yorucu geliyorsa mikseri kullanın
Hamuru streçle kaplayıp hava almayacak şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirin
Dinlenen hamuru oklavayla açıp kalıbına yerleştirin
Reçeli, içine eşit şekilde yayın
Artan hamurları oklavayla yeniden açıp şeritler halinde kesip fırına verin
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Servis önerisi
Soğuduktan sonra lezzetle yiyebilirsiniz
Üzerine hem tadı hem görüntüyü zenginleştirmesi için pudra şekeri dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul