Konu: Linzer Torte
Yalnız Mesajı Göster

Linzer Torte

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Linzer Torte





Malzemeler
190 gr oda sıcaklığında beklemiş yumuşak tereyağı
70 gr şeker
125 gr un
125 gr badem unu
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karanfil tozu
200 gr frambuaz reçeli

Hazırlanışı
Yapıma hamuru hazırlamakla başlayın Verilen ölçülerdeki tereyağını ve şekeri çırpın, aynı sırada azar azar unu, badem ununu ve tarçını ekleyin Katı bir hamur hâline gelinceye kadar yoğurun Yoğurmak yorucu geliyorsa mikseri kullanın Hamuru streçle kaplayıp hava almayacak şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirin Dinlenen hamuru oklavayla açıp kalıbına yerleştirin Reçeli, içine eşit şekilde yayın Artan hamurları oklavayla yeniden açıp şeritler halinde kesip fırına verin Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin

Servis önerisi
Soğuduktan sonra lezzetle yiyebilirsiniz Üzerine hem tadı hem görüntüyü zenginleştirmesi için pudra şekeri dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla