Konu
:
Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler
Yalnız Mesajı Göster
Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler
3 yumurta
1
5 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 çubuk vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için
1 paket kremşanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Gül yaprakları
1 yumurta akı
Toz şeker
Tarçın
Gül yapraklı ve vanilyalı kareler:
Yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın
Yağ ve süt ekleyin
çubuk vanilyayı bıçağın ucu ile uzunlamasına kesip içindeki çekirdekleri alın ve karışıma ekleyin
Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Hamuru yağlanmış kare veya dikdörtgen kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin
Gül yapraklarını önce yumurta akına, ardından toz şekere bulayın ve kurumaları için bir süre bekletin
Kremşanti ile soğuk sütü mikserle katılaşıncaya kadar çırpın
Soğuyan keki kare dilimleyin ve üzerlerine kremşanti sürün
Tarçın serpiştirip gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul