Konu
:
Milföy Çanağında Limonlu Krema
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Çanağında Limonlu Krema
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Çanağında Limonlu Krema
6 milföy hamuru
3 yemek kaşığı mısır nişastası
150 gr pudra şeker
3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
185 ml limon suyu
150 ml portakal suyu
150 ml su
100 gr margarin
3 yumurta sarısı
üzeri için
Pudra şeker
Orman meyveleri
Milföy çanağında limonlu krema:
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika oda ısısında bekletin
Isıya dayanıklı kaselerin içine yağlı kağıt serip milföy hamurlarını kase şeklini alacak şekilde yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Nişasta, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, su, limon suyu ve portakal suyunu tencereye alıp karıştırın
Orta ateşte pişirin
Tencereyi ocaktan alarak margarini ekleyin ve eriyinceye kadar pişirin
Yumurta sarılarını bir kasede çırpın ve karışıma ilave edin
Tekrar orta ateşte iyice katılaşıncaya kadar pişirin
Milföy çanaklarının içini limonlu krema ile doldurun
Kenarlarına pudra şeker serpiştirip üzerini orman meyveleri ile süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul