Konu
:
Şeftali Ve Yabanmersinli Galette
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Ve Yabanmersinli Galette
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Ve Yabanmersinli Galette
Hamur için
2
5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır unu
1 tutam tuz
115 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı limon suyu
İç malzeme için
1 su bardağı yaban mersini
3~4 şeftali
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
1 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı file badem
Şeftali ve yabanmersinli galette:
Sütü ısıtın
Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin
Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın
Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar robotu çalıştırın
Limonlu süt karışımını ilave edin
Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç folyoya sarıp 35 dakika soğutun
Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyin ve geniş bir kaseye alın
Yaban mersini, toz şeker, esmer şeker, tarçın, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın
Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açın
Kenarlardan 5-6 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin
Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın
Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün
Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul