Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Ve Yabanmersinli Galette

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Ve Yabanmersinli Galette





Hamur için
25 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır unu
1 tutam tuz
115 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı limon suyu

İç malzeme için
1 su bardağı yaban mersini
3~4 şeftali
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için
1 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı file badem

Şeftali ve yabanmersinli galette:
Sütü ısıtın Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın

Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar robotu çalıştırın Limonlu süt karışımını ilave edin Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç folyoya sarıp 35 dakika soğutun

Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyin ve geniş bir kaseye alın Yaban mersini, toz şeker, esmer şeker, tarçın, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın

Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açın Kenarlardan 5-6 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın

Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla