Konu
:
Böğürtlenli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Tart
2
5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz fındık
1 yumurta
120 g soğuk tereyağı
İç harcı için
500 gr böğürtlen
1 çay bardağı pudra şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı file badem
Böğürtlenli tart:
Derin bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı iyice karıştırın
Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyip orta sertlikte bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun
Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin
Dinlenmiş hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın
Tart kalıbını margarin ile yağlayın
Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin
Harç için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın
Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın
Kalan hamuru da tart kalıbının büyüklüğünde açın
Tartın üzerini kapatın
Hamurun kenarlarını düzeltip yumurta akı sürün
File bademleri üzerine serpiştirin
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul