Konu
:
Kavun Kremalı Milföylü
Yalnız Mesajı Göster
Kavun Kremalı Milföylü
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavun Kremalı Milföylü
8 kare milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şeker
Kavunlu krema için
2 dilim kavun
150 ml süt
1 çay bardağı krema
4
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı beyaz un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 yumurtanın sarısı
Süslemek için
Böğürtlen
Hazır çikolata sos
İnce çekilmiş antep fıstığı
Kavun kremalı milföylü :
Milföy hamurlarını buzluktan alıp çözülmesini bekleyin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün
Üzerleri kızarana kadar 10 dakika kadar kızartın
Fırından alıp soğumaya bırakın
Un ve mısır nişastasını eleyip bir kapta harmanlayın
Kavunu çatalla ezip püre haline getirin
Süt, krema ve bir çorba kaşığı şekeri tencerede ısıtın
Kalan şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iki misli oluncaya kadar mikserde çırpın
Unlu karışımı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın
Isınmış süt ile kremalı karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin
Unlu karışımı tencereye aktarıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
İnmesine beş dakika kala kavun püresini ilave edin
Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
Kremanın kaymak tutmasını önlemek için arasıra mikserle çırpın
Önceden kızartmış olduğunuz milföy hamurlarını servis tabağına dizin
Aralarına kremalı karışımı sürün
Hazır çikolata sos, böğürtlen ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul