Yalnız Mesajı Göster

Kavun Kremalı Milföylü

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavun Kremalı Milföylü





8 kare milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şeker

Kavunlu krema için
2 dilim kavun
150 ml süt
1 çay bardağı krema
45 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı beyaz un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 yumurtanın sarısı

Süslemek için
Böğürtlen
Hazır çikolata sos
İnce çekilmiş antep fıstığı

Kavun kremalı milföylü :
Milföy hamurlarını buzluktan alıp çözülmesini bekleyin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün Üzerleri kızarana kadar 10 dakika kadar kızartın Fırından alıp soğumaya bırakın

Un ve mısır nişastasını eleyip bir kapta harmanlayın Kavunu çatalla ezip püre haline getirin Süt, krema ve bir çorba kaşığı şekeri tencerede ısıtın

Kalan şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iki misli oluncaya kadar mikserde çırpın Unlu karışımı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın Isınmış süt ile kremalı karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin

Unlu karışımı tencereye aktarıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin İnmesine beş dakika kala kavun püresini ilave edin Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın Kremanın kaymak tutmasını önlemek için arasıra mikserle çırpın

Önceden kızartmış olduğunuz milföy hamurlarını servis tabağına dizin Aralarına kremalı karışımı sürün Hazır çikolata sos, böğürtlen ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla