Konu
:
Mürdüm Erikli Tart-1
Yalnız Mesajı Göster
Mürdüm Erikli Tart-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mürdüm Erikli Tart-1
1+3/4 su bardağı un
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1~2 yemek kaşığı soğuk su
Ortası için
150 gr ince çekilmiş fındık
2 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
20 mürdüm eriği
Mürdüm erikli tart:
Un, tuz ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın
Minik karelere böldüğünüz tereyağını ekleyip karıştırın
Pütürlü bir hamur elde edip 1 yumurta sarısı ve 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyip yoğurun
Streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin
Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra zemini hafif unlayın
Tart kalıbından 2 cm daha büyük olacak şekilde açın
Tart kalıbını iyice yağlayın
Hamurunuzu kalıbınızın kenarlarından yüksek olacak şekilde yerleştirin
İnce çekilmiş fındık içi, yumurta akları ve toz şekeri karıştırın
Hamurun üzerine fındıklı harcı yayın
Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş erikleri yerleştirin
Kenarlarını kıvırın
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul