Konu
:
Şeftalili Milföy Tart
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Milföy Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Milföy Tart
4 milföy
Yarım paket dolgu kreması
125 ml soğuk süt
Yarım yemek kaşığı un
1 yumurta akı
3 sert şeftali
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı file badem
Üzeri için
1 yemek kaşığı pudra şeker
Şeftalili milföy tart:
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin
Dolgu kremasını soğuk süt ile iyice çırpın
İki milföy hamurunu yan yana, diğer milföyleri hemen altına yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin
Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok hafif inceltin
Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın
Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akını sürüp kıvırın ve iyice yapıştırın
Üzerine dolgu kremasını sürün
Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarıya bölün
Yarım parmak kalınlığında dilimleyip dolgu kremasının üzerine dizin
File bademlerle toz şekeri serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin
Üzerine pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul