Konu
:
Limon Merengli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Limon Merengli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Merengli Tart
Hamur için
150 gr toz şeker
200 gr tereyağı
2 yumurta
250 gr un
Krema için
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı limon suyu
2 yumurtanın sarısı
60 gr tereyağı
Mereng için
3 yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
Limon merengli tart:
Krema için buğday nişastası ve suyu sos tenceresine alıp çırpın
Şeker ve limon suyunu ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp yumurta sarılarını ve tereyağını ilave edin
Tereyağı eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın
Soğuması için oda ısısında bekletin
Hamur için şeker, tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp mikserin düşük hızıyla karıştırın
Elenmiş unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Tart hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde 3 mm kalınlığında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin
Üzerine yağlı kağıt serip hamurun fazla kabarmaması için bir avuç bakliyat serpiştirin
Önceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Bakliyatı alıp 10 dakika daha pişirin
Kremayı tartın içine döküp bir saat buzdolabında bekletin
Mereng için, yumurta aklarını ve şekeri bir kapta 10 dakika çırpın
Tartın üzerine sıkma torbası yardımıyla merengi sıkın
200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul