Yalnız Mesajı Göster

Limon Merengli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Merengli Tart





Hamur için
150 gr toz şeker
200 gr tereyağı
2 yumurta
250 gr un

Krema için
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı limon suyu
2 yumurtanın sarısı
60 gr tereyağı

Mereng için
3 yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker

Limon merengli tart:
Krema için buğday nişastası ve suyu sos tenceresine alıp çırpınŞeker ve limon suyunu ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirinOcaktan alıp yumurta sarılarını ve tereyağını ilave edinTereyağı eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırınSoğuması için oda ısısında bekletin

Hamur için şeker, tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp mikserin düşük hızıyla karıştırınElenmiş unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurunHamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin

Tart hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde 3 mm kalınlığında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirinÜzerine yağlı kağıt serip hamurun fazla kabarmaması için bir avuç bakliyat serpiştirinÖnceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirinBakliyatı alıp 10 dakika daha pişirinKremayı tartın içine döküp bir saat buzdolabında bekletin

Mereng için, yumurta aklarını ve şekeri bir kapta 10 dakika çırpınTartın üzerine sıkma torbası yardımıyla merengi sıkın200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirinFırından alıp soğumaya bırakınDilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla