Konu
:
Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta
Kek için
3 yumurta
1
5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
3/4 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı portakal suyu
Dolgusu için
1 paket krem şanti
1
5 çay bardağı süt
Portakal aroması
Turuncu gıda boyası
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Ganaj için
1 su bardağı çırpılmış krema
250 gr bitter çikolata
200 ml krema
Portakallı ve çikolatalı baton pasta:
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın
Yoğurt, un, kakao, kabartma tozu ve portakal suyunu ekleyip karıştırın
Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Izgara teli üzerine alın
Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın
Gıda boyası, aroma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve 20 dakika buzdolabında soğutun
Keki enlemesine ortadan ikiye kesin
Krem şantiyi iki kek arasına yayın
üzerini çırpılmış krema ile incecik sıvayıp 1 saat buzdolabında bekletin
Kremayı kaynatmadan ısıtın
çikolatayı parçalara bölüp ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın
Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın
Pastayı buzdolabından çıkartıp çikolatalı ganajı üzerine dökün
çırpılmış krema, rendelenmiş portakal kabuğu, kakao ve çikolata ile süsleyin
Buzdolabında bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul