Konu
:
Marshmallov Pavlova
Yalnız Mesajı Göster
Marshmallov Pavlova
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marshmallov Pavlova
4 yumurtanın akı
200 gr toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı elma sirkesi
Üzeri için
200 ml sıvı krema
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı pudra şeker
1 kivi
100 gr böğürtlen
8 çilek
Marshmallov pavlova:
Fırını 120 dereceye ayarlayın
Yumurta aklarını mikserle iyice köpürünceye kadar çırpın
Toz şeker ilave ederek çırpmaya devam edin
Yumurta aklarının kıvamı, çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalı
Elma sirkesi ve mısır nişastasını ilave edin
Spatula yardımıyla yumurtanın sönmemesine dikkat ederek, alttan üste havalandırıp karıştırın
Yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında bir daire çizin
Çırpılmış yumurta aklarını bu çemberin dışına taşırmadan kağıt üzerine aktarın
Spatulayla yanlarını düzeltip orta kısmını hafifçe çukurlaştırın
Fırında 1 saat pişirin
Fırın kapağını açmadan içinde soğumaya bırakın
İyice soğuduktan sonra fırından çıkarıp servis tabağına alın
Üzeri için, krema, vanilya ve pudra şekeri katı bir krema haline gelinceye kadar çırpın
Fazla bastırmadan pavlovanın çukur kısmına aktarın ve meyvelerle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul