Konu
:
Balkabaklı Pasta-2
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Pasta-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Pasta-2
1 hazır sade pasta tabanı
1 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
200 ml krema
1 çorba kaşığı bal
2 yaprak jelatin
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı file antep fıstığı
Balkabaklı pasta:
Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını iki su bardağı şeker ile su ilave etmeden pişirin ve soğumaya bırakın (Kabak tatlısını hazırladığınız gibi)
Yaprak jelatinleri 10 dakika kadar soğuk suda bekletin
Yumuşadıktan sonra sıcak su dolu bir kabın içinde benmari usulü eritin
Kremayı mikserin önce orta, ardından yüksek ayarında katılaşana kadar çırpın
Soğuyan kabak tatlısını blender’da püre haline getirin
Kremanın üçte ikisini, cevizlerin yarısını ve jelatinleri ilave edin
Hazır pandispanyanın bir katını ızgara telinin üzerine yerleştirin
Portakal suyunu iki çorba kaşığı şeker ile karıştırın
Keki bu karışımla ıslatın
Kremanın kalanını ince bir şekilde üzerine sürün
Kremanın üzerine kalın bir tabaka halinde kabak püresi sürüp bolca file antep fıstığı serpin
Islatılmış ikinci katı üzerine oturtun ve kalan kabak püresi ile pastanın tamamını kaplayın
Kenarlarına file antep fıstığı serpin
Buzdolabında dört saat kadar bekletin
Kalan ceviz içlerini bal ile karıştırıp pastanın üzerine yayın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul