Yalnız Mesajı Göster

Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek





3 yumurta
15 su bardağı toz şeker
25 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı süt
¾ su bardağı ayçiçeği yağı
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı file badem
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı doğranmış hurma
Yarım su bardağı kabuksuz Antep fıstığı

Hurmalı ve Antep fıstıklı kek:
Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın Süt, yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin Doğranmış hurma ve fıstıkları ekleyip kaşıkla karıştırın

Hamuru yağlanmış baton kek kalıbına aktarın ve üzerine file badem serpiştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla