Konu
:
Kayısı Ve Yabanmersinli Kırıntı Keki
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Ve Yabanmersinli Kırıntı Keki
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Ve Yabanmersinli Kırıntı Keki
200 gr tereyağı (yumuşatılmış)
225 gr toz şeker
225 gr kek unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
4 yemek kaşığı süt
150 gr yoğurt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şeker
300 gr kayısı
100 gr yaban mersini
Kırıntı için
30 gr tereyağı
4 yemek kaşığı kek unu
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Kayısı ve yaban mersinli kırıntı keki:
Dikdörtgen bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Tereyağı, şeker, un, kabartma tozu, yumurta ve sütü mikserle çırpın
Kabın içine döküp 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin
Kırıntı hamuru için malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp parmak uçlarınızla yoğurun
Bir kasede yoğurt, vanilya ve pudra şekeri çırpın
Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın
Kek pişince fırından çıkartın ve bekletmeden yoğurdu üzerine yayın
Kayısı ve yaban mersinlerini serpiştirin
Kırıntı hamurunu üzerine ufalayın
Tekrar fırına alıp üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul