Konu
:
Kayısı Soslu Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Soslu Cheesecake
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Soslu Cheesecake
1
5 paket yulaflı bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı
750 gr labne peyniri
100 gr toz şeker
2 paket vanilya
3 yumurta
Sos için
600 gr kayısı
1 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Yarım limonun suyu
Üzeri için
File badem
Kayısı soslu cheesecake:
Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin
Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın
Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın
Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın
Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin
Peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın
Yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin
Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin
Oda ısısında soğumaya bırakın
Daha sonra buzdolabına alarak bir gece bekletin
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve mutfak robotunda püre haline getirin
Şeker, limon suyu ve vanilya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin
Soğuyunca kekin üzerine döküp, file badem serpiştirdikten sonra dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul