Konu: Merengli Kek
Yalnız Mesajı Göster

Merengli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Kek





Kek için
2 yumurta
¾ su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
3/4 su bardağı Hindistan cevizi
1,5 su bardağı kiraz çekirdeksiz

Mereng için
2 yumurtanın beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
3~4 damla limon suyu
Yarım çay kaşığı krem tartar

Merengli kek:
Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın Yağ, süt, vanilya, Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin ve karıştırın

Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın Üzerine kirazları dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Soğumaya bırakın

Mereng için, yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaba alıp limon suyu ve tuz ile kabarıncaya kadar çırpın Krem tartar ilave edin Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin

Karışımı krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kekin üzerine sıkın Pürmüz ile yakıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla