Konu
:
Merengli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Merengli Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merengli Kek
Kek için
2 yumurta
¾ su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
3/4 su bardağı Hindistan cevizi
1,5 su bardağı kiraz çekirdeksiz
Mereng için
2 yumurtanın beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
3~4 damla limon suyu
Yarım çay kaşığı krem tartar
Merengli kek:
Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın
Yağ, süt, vanilya, Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin
Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin ve karıştırın
Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın
Üzerine kirazları dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin
Soğumaya bırakın
Mereng için, yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaba alıp limon suyu ve tuz ile kabarıncaya kadar çırpın
Krem tartar ilave edin
Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin
Karışımı krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kekin üzerine sıkın
Pürmüz ile yakıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul