Yalnız Mesajı Göster

Krokanlı Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokanlı Kek





Yarım çay bardağı süt
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krokan için
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
15 çay bardağı iri çekilmiş
ceviz veya fındık
1 çay bardağı kırık çikolata

Krokanlı kek:
Kek için tereyağı ile toz şekeri mikserle çırpın Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin Süt ve vanilyayı ilave edin Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyip iyice karıştırın Karışımı tereyağı ile yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarın Krokan için tüm malzemeleri iyice karıştırıp pişirin Mutfak tezgahına yayıp hafifçe katılaştığında küçük parçalar şeklinde kesin 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin Soğuduktan sonra üzerini krokanla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla