Konu
:
Krokanlı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Krokanlı Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krokanlı Kek
Yarım çay bardağı süt
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krokan için
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1
5 çay bardağı iri çekilmiş
ceviz veya fındık
1 çay bardağı kırık çikolata
Krokanlı kek:
Kek için tereyağı ile toz şekeri mikserle çırpın
Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin
Süt ve vanilyayı ilave edin
Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyip iyice karıştırın
Karışımı tereyağı ile yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarın
Krokan için tüm malzemeleri iyice karıştırıp pişirin
Mutfak tezgahına yayıp hafifçe katılaştığında küçük parçalar şeklinde kesin
180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin
Soğuduktan sonra üzerini krokanla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul