Konu
:
Hurmalı Rulo
Yalnız Mesajı Göster
Hurmalı Rulo
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmalı Rulo
320 gr un
60 gr tereyağı
180 ml süt
1
5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
İç malzeme için
200 gr hurma
1 çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı toz şeker
1 portakalın suyu
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Hurmalı rulo:
Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp şeker ve portakal suyunu ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Rendelenmiş portakal kabuğu ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırın
Un, şeker, tereyağı, süt ve kabartma tozunu geniş bir kabın içerisinde karıştırıp yoğurun
Gerekirse un ilave edin
Unlanmış tezgahta hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın
2 parmak kalınlığında bir şerit kesip ayırın
Hurma püresini hamurun üzerine yayın ve uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
Ayırdığınız hamuru yaprak kalıp ile kesip rulonun üzerine dizin
Fırça ile süt sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul