Konu
:
Kakaolu Pasta-1
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Pasta-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Pasta-1
Kek için
- 6 yumurta
- 7 yemek kaşığın toz şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı Antep fıstığı
Üzeri için
- 1 paket kakaolu kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- Kakao
Hazırlanışı:
- Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın
- Yumurta akı ile şekeri iyice çırpın
- Yumurta sarılarını teker teker ekleyin
- Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin
- Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin
- Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine çevirin ve rulo – yaparak soğumaya bırakın
- Kremşantiyi süt ile çırpın
1 yemek kaşığı kadarını ayırın
- Damla çikolata ve fıstıkları ekleyip spatula ile karıştırın
- Keki kağıdından ayırıp tezgaha açın
- Üzerine fıstıklı kremayı yayın ve rulo şeklinde sarın
- Kakaolu kremşantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve pastanın üzerini sıvayın
- Rulonun ucundan 5 parmak genişliğinde verev olarak kesin ve verev kısmını yan tarafına doğru yapıştırın
- Pastayı 20 dakika derin dondurucuda bekletin
- Üzerine kakao serpiştirip çatalla üzerinden geçerek çizgiler oluşturun
- Ayırdığınız kremşantiyi yağlı kağıttan külaha doldurup uç kısımlarına spiral şeklinde sıkın
- Şekilli kurabiyeler ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul