Konu
:
Ayva Keki
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Keki
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Keki
2 ayva
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı un
6 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
Şurup için
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Üzeri için
Pudraşeker
Ayva keki:
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin
Rendelenmiş ayvaları avucunuzda sıkıp suyunu sıkın
Ayva posasının 1 su bardağı kadarını hamur yoğurma kabına alın
Yumurtaları bir kaba alıp çırpın
Ceviz, un, tozşeker, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve yumurtaları ayva posasına ilave edip karıştırın
Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Kek sıcakken ayırdığınız ayva suyunu kekin üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın
Şurup için, yarım su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın
Keki servis tabağına alın
Şerbeti kekin zerine gezdirerek dökün
Pudraşeker serpip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul