Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kek





3 enginar
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 havuç
Yarım su bardağı konserve mısır tanesi
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
125 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 su bardağı süt
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
15 çay kaşığı tuz

Enginarlı kek:
Enginarları temizleyip ufak parçalara doğrayın Limonlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın Mısırı süzüp yıkayın Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın

Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp harmanlayın Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yumurtalar, süt, peynir ve limon kabuğunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın

İyice süzülmüş enginar, havuç, mısır ve bezelyeyi ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın

Dikdörtgen fırın kalıbını sıvıyağla yağlayıp un serpiştirin Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Ilınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla