Konu
:
Enginarlı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Kek
3 enginar
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 havuç
Yarım su bardağı konserve mısır tanesi
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
125 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 su bardağı süt
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1
5 çay kaşığı tuz
Enginarlı kek:
Enginarları temizleyip ufak parçalara doğrayın
Limonlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın
Mısırı süzüp yıkayın
Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın
Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp harmanlayın
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yumurtalar, süt, peynir ve limon kabuğunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın
İyice süzülmüş enginar, havuç, mısır ve bezelyeyi ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın
Dikdörtgen fırın kalıbını sıvıyağla yağlayıp un serpiştirin
Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Ilınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul