Konu
:
Geyik Brownie
Yalnız Mesajı Göster
Geyik Brownie
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Geyik Brownie
3 yumurta
80 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Süslemek için
Şeker hamuru
Kırmızı gıda boyası
Kraker
Kahverengi yuvarlak şekerler
40 gr çikolata
Yarım çay bardağı çırpılmış krema
Geyik brownie :
Tereyağı ve çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın
Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin
Yumurta, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın
Kakao, un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek karışıma ekleyin
Eritilmiş çikolatayı ilave ederek karıştırın
22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin
Hamuru kalıba aktararak 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Soğuyan keki dilimlere ayırın
Çikolatayı eritip dilimlerin geniş olan iki tarafına fırçayla sürün ve üzerine birer kraker yapıştırın
Gözleri için nohut büyüklüğünde krema sıkın ve üzerine kahverengi şeker yapıştırın
Şeker hamuruna kırmızı boya karıştırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın ve dilimlerin uç kısmına yerleştirin
Süslemeyi tamamlayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul