Konu
:
İncirli Galetta
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Galetta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Galetta
1
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
150 gr tereyağı
3 yemek kaşığı buzlu su
8 incir
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı file badem
İncirli galetta:
Tereyağını küpşeklinde doğrayın ve mutfak robotuna alın
Un, şeker ve tuzu ekleyip 2 dakika karıştırın
Hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp yoğurun
Yağlı kağıt arasına yerleştirip 1 saat buzdolabında bekletin
Hamuru yine yağlı kağıt arasında merdane ile yarım cm kalınlığında açın
incirleri yıkayıp kurulayın ve dört eşit parçaya bölün
Hamurun kenarlarından 5 cmlik boşluk bırakarak incirleri ortasına dizin
Kenarlarda kalan hamuru incirlerin üzerine kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürün
Toz şeker ve file badem serpiştirin
200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul