Konu
:
Biberli Dometes Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Dometes Turşusu
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Dometes Turşusu
BİBER VE DOMATES TURŞUSU
Malzemeler
1 kg
yeşil sivri biber
2 kg
domates
2-3 baş sarmısak
1 adet kereviz
Kafi miktar sirke
Kafi miktar tuz
DOMATES TURŞUSU TARİFİ
Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce bir güzel yıkayınız
Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla deliniz
Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarınıza bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere diziniz
Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyunuz
Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyunuz
Her bir litre sirke için 10 gram kadar da tuz ilave etmeyi unutmayınız
Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını kapatınız
Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletiniz
Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul