Yalnız Mesajı Göster

Biberli Dometes Turşusu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Dometes Turşusu



BİBER VE DOMATES TURŞUSU

Malzemeler
1 kg yeşil sivri biber
2 kg domates
2-3 baş sarmısak
1 adet kereviz
Kafi miktar sirke
Kafi miktar tuz
DOMATES TURŞUSU TARİFİ
Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce bir güzel yıkayınız Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla deliniz Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarınıza bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere diziniz Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyunuz Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyunuz Her bir litre sirke için 10 gram kadar da tuz ilave etmeyi unutmayınız Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını kapatınız Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletiniz Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir

Alıntı Yaparak Cevapla