Konu
:
Mor Kelem Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Mor Kelem Turşusu
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mor Kelem Turşusu
Kullanılan Malzemeler:
1 baş mor kelem
1 baş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı tuz
sıcak su
isteğe göre kırmızı pul biber
Hazırlık
Sarımsaklarımızı dövüyoruz havanda
1lt su kaynatıyoruz
Tarifin Hazırlanışı
Önce kelemimizi ortadan ikiye bölüyoruz
Böldüğümüz yarım kelemi boylamasına 3eşit şekilde böldüm ve sonra iri iri doğruyoruz diğer yarısınıda aynı şekilde doğruyoruz
Kaynattığımız sıcak suya kelemlerimizi atıyoruz yumuşak sert olmasını istedğiniz kadar bekletiyoruz suda ben sert olsun istedim1-2dk bekllettim suda sonra süzüp aldım kelemleri
Suyunu sıkıp kavanozlara koydum üzerine sirkeyi, tuzu, sarımsağı ama ben sarımsakları ayıklanmıyorum dövüp havanda kabuklarıyla koyuyorum üzerine pul biberde döküp musluktan su doldurup sıkıca kapadım kapağını 2 gün sonra yedik
Afiyet Olsun
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul