Yalnız Mesajı Göster

Mor Kelem Turşusu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mor Kelem Turşusu





Kullanılan Malzemeler:
1 baş mor kelem
1 baş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı tuz
sıcak su
isteğe göre kırmızı pul biber

Hazırlık
Sarımsaklarımızı dövüyoruz havanda
1lt su kaynatıyoruz

Tarifin Hazırlanışı
Önce kelemimizi ortadan ikiye bölüyoruzBöldüğümüz yarım kelemi boylamasına 3eşit şekilde böldüm ve sonra iri iri doğruyoruz diğer yarısınıda aynı şekilde doğruyoruzKaynattığımız sıcak suya kelemlerimizi atıyoruz yumuşak sert olmasını istedğiniz kadar bekletiyoruz suda ben sert olsun istedim1-2dk bekllettim suda sonra süzüp aldım kelemleriSuyunu sıkıp kavanozlara koydum üzerine sirkeyi, tuzu, sarımsağı ama ben sarımsakları ayıklanmıyorum dövüp havanda kabuklarıyla koyuyorum üzerine pul biberde döküp musluktan su doldurup sıkıca kapadım kapağını 2 gün sonra yedik Afiyet Olsun

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla