Konu: Cevizli Sos
Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Sos

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Sos





1 litre süt
1 soğan
50 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
3 defne yaprağı
2 diş sarımsak
6 dilim ekmek
50 gr ceviz içi

Cevizli sos: Süt, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş soğan, tereyağı, muskat, defne yaprağı ve kabukları soyulmuş sarımsakları tencereye alın Süt kaynamaya başlayınca ateşi kısıp soğan ve sarımsak yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin Defne yapraklarını tencerenin içinden çıkarıp karışımı ılınmaya bırakın
Kabuk kısımları kesilmiş ekmek dilimleri ve ceviz içini ekleyip karışımı havanda veya mutfak robotunda ezin Yarım ceviz içleri ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla