Konu
:
Arabiatta
Yalnız Mesajı Göster
Arabiatta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arabiatta
Sos için:
4 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş
)
1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış)
4-5 diş ezilmiş sarmısak (zevke göre artırılıp azaltılabilir ama bu sosta sarımsak tadının hissedilmesi gerek
)
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet ince kıyılmış maydonoz
1 dolu yemek kaşığı acı paprika sos ya da acı biber salçası (eğer yoksa normal domates salçası ve damak tadınıza göre acı pul biber ya da isot kullanabilirsiniz
)
Tuz, bol karabiber
1 çay bardağı parmesan peyniri tozu ya da rendesi (yoksa taze kaşar da olur ama parmesan öneririm
)
1,5 çay bardağı su
Yapılışı:
Sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun
Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin
Tavadaki karışıma kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, parmesan peyniri ve acı sosu da ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra 1,5 çay bardağı su ilave edip ateşi kısın ve suyunu çekip sos yoğunlaşana kadar arada karıştırarak pişirin
Makarnayı içine bir yemek kaşığı tuz ve yapışmaması için göz kararı zeytinyağı kattığınız kaynar suyun içinde diri kalacak şekilde haşlayıp isterseniz soğuk sudan geçirip süzün
Bir kenarda bekletin
Süzdüğünüz makarnayı sosla karıştırıp servis tabaklarına paylaştırıp üzerine bolca parmesan peyniri rendesi serperek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul