Yalnız Mesajı Göster

Çin Usulü Tavuk Kanadı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Tavuk Kanadı



malzemeler:

12 Adet tavuk kanadı

1/2 Kahve fincanı bal

Soya sosu

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Sosun bekletilme süresi : 2 saat


Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz(pırcalayabilirsiniz)

Pırcaladığımız tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın

Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çırpın

bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın

Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin(sosu önceden yapıp dinlendirirseniz sizin için daha kolay olur)

Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın

Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin

Çin usulü tavuk kanadını, kabuklarıyla birlikte fırında pişmiş taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla